1 iunie, destindere și comuniune

Miercuri, 1 iunie 2022, punând împreună Ziua Mondială a Copiilor cu sărbătoarea locală a aniversării a trei ani de la vizita papei Francisc în România, familia seminarului a socotit oportun un moment de destindere și comuniune petrecut la ferma seminarului de la Horpaz.

După ce în cursul dimineții câțiva dintre seminariști au trecut prin febra examenelor, la 11.30 ne-am îmbarcat cu toții în autocar și am pornit către Horpaz. Acolo, la ora 12.00 am început, așa cum se cuvine, cu preamărirea lui Dumnezeu în cadrul Sfintei Liturghii. Aceasta a fost celebrată de pr. Gabriel Hălănduț care ne-a invitat să ne rugăm pentru toți copiii lui Dumnezeu, dar și pentru părinții fiecăruia dintre noi prin care am primit de la Dumnezeu cel mai frumos dar, cel al vieții. Au urmat clipe frumoase de grătar, jocuri, muzică, discuții... pe scurt, voie bună.

La ora 17.30 ne-am strâns din nou în jurul Domnului printr-un moment de rugăciune. Am recitat rozariul și am început timpul special al lunii iunie când ne îndreptăm privirea spre Inima Preasfântă a lui Isus. Iar momentul s-a încheiat cu Liturgia Orelor.

În cele din urmă, am luat cina la 18.30 și ne-am întors acasă unde ne așteaptă zile pline de studiu și pregătire a examenelor.

Ciprian Fechetă