Despre ce nu e Crăciunul

Despre ce nu e Crăciunul

Din Evanghelia după Matei 10,17-22

În acel timp, Isus i-a trimis pe cei doisprezece, poruncindu-le: "Fiţi atenţi la oameni, pentru că vă vor da pe mâna sinedriilor şi vă vor biciui în sinagogile lor! Şi veţi fi duşi, din cauza mea, înaintea guvernanţilor şi a regilor ca mărturie înaintea lor şi a păgânilor. Când veţi fi daţi pe mâna lor, nu vă preocupaţi cum sau ce veţi vorbi, căci vi se va da în ceasul acela ce să vorbiţi, pentru că nu sunteţi voi cei care vorbiţi, ci Duhul Tatălui vostru este cel care vorbeşte în voi! Frate pe frate va da la moarte şi tată pe fiu. Copiii se vor ridica împotriva părinţilor şi-i vor ucide. Şi veţi fi urâţi de toţi din cauza numelui meu. Însă cine va rămâne statornic până la sfârşit, acela va fi mântuit".

Meditație

,,Cine rămâne statornic până la sfârșit, acela va fi mântuit” este adevărul ce ni se reamintește astăzi. Să ne imaginăm că suntem Apostolii din Evanghelie. Ni se oferă misiunea de a atinge oamenii cu iubirea Pruncului, iar această iubire va arăta oamenilor ce înseamnă cu adevărat Crăciunul. Dar tu te-ai întrebat vreodată ce înseamnă Crăciunul? Această sărbătoare, Crăciunul, nu e despre cadouri și Moș Crăciun în alb și roșu, pentru că toate acestea înseamnă stres, nervi și zgomot. Aceste afirmații îi pot „scandaliza” pe unii, dar să știi: Crăciunul nu e despre a ne deschide inima pentru a primi/oferi iubirea și a fi mai buni, nu e despre asta. De ce nu am putea să ne deschidem inima și să fim la fel de buni și în restul anului? De ce doar de Crăciun? Sărbătoarea Nașterii lui Isus nu e despre familie și prieteni, dacă aceștia stau de ani buni în tensiuni, scandaluri, certuri și bârfe. Crăciunul nu e despre a ierta și a iubi, dacă imediat după trecerea sărbătorilor nu ne mai interesăm unii de alții. Nu e despre urări clasice ,,Crăciun Fericit!” sau cuvinte mari, ci despre ,,FERICIRE”. Anul acesta sărbătoarea Crăciunului să-ți fie schimbare, să fie momentul în care schimbi TOTUL și devii cu adevărat fericit, iar această fericire să fie pentru totdeauna. Așadar, cum vezi tu Crăciunul anul acesta? Dorești să schimbi ceva în viața sau în familia ta? Sau aștepți Crăciunul următor?

Citat

[iubirea lui Dumnezeu] Este o iubire „care nu se impune și nu strivește, o iubire care nu marginalizează, nu reduce la tăcere și nu tace, o iubire care nu umilește și nu subjugă''. Papa Francisc - Christus vivit

Rugăciune

Prunc plăpând, te-ai născut, desi știai că vei ajunge pe mâinile oamenilor și vei fi biciuit și crucificat. Și ne înveți că și nouă ne va veni rândul. Inspirați și încurajați de cuvintele tale: „Nu vă preocupați cum sau ce veți vorbi, căci vi se va da în ceasul acela ce să vorbiți”, ne angajăm să înaintăm cu certitudinea, că ori de câte ori ne vom afla într-o situație care presupune apărarea valorilor noastre creștine, pe care ni le-ai transmis, Duhul tău Sfânt va fi alături de noi și ne va inspira cuvintele înțelepte, la timpul potrivit. Amin!

Pr. Andrei-Cornel Gherghel

(sursa: https://itinerar-advent2019.blogspot.com/)