Experiență catehetică la Seminarul Minor din Bacău

Miercuri, 23 noiembrie 2022, seminariștii anului V din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași, i-au vizitat pe frații lor mai mici, seminariștii Colegiului Național Catolic „Sf. Iosif” din Bacău. Scopul acestei vizite a fost unul catehetic. Împreună cu pr. Ionuț Eremia Imbrișcă, profesor de catehetică în cadrul seminarului, studenții anului V au pregătit câteva cateheze pe care le-au prezentat celor patru clase de liceu ale Seminarului Minor din Bacău.

Catehetica este una dintre ramurile esențiale ale pastorației. Aceasta îi așteaptă pe viitorii preoți, fiind o ramură a cărei pregătire nu trebuie neglijată. În acest sens, pr. Ionuț Eremia Imbrișcă a considerat oportun ca pregătirea catehetică a candidaților la preoție să nu se limiteze la aspectele teoretice, ci să-și găsească ecoul în practică. Tocmai de aceea au fost pregătite cateheze legate de viața trăită în seminar și de sfânta Preoție, cateheze care au fost prezentate seminariștilor mai mici de la Bacău.

Pe lângă tematicile abordate, seminariștii de la Iași au răspuns întrebărilor și curiozităților fraților mai mici. În calitate de frați mai mari, seminariștii studenții le-au împărtășit cu zâmbetul pe buze celor mai mici gândurile lor despre experiența în seminar, în speranța de a oferi un plus de curaj întru parcurgerea căii către preoție.

Comuniunea între frații seminariști a fost fructificată dincolo de momentul catehetic prin momentele petrecute împreună, chiar dacă pentru scurt timp, în capelă și la masă.

Îi mulțumim Domnului pentru această experiență frumoasă și Seminarului Mic din Bacău pentru că ne-a deschis porțile.

Marius Gherghel