Hramul Seminarului Diecezan

Marți, 19 martie, la ora 10, într-o atmosferă de mare sărbătoare, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași, a fost celebrată Sfânta Liturghie Pontificală de hram de către PS Petru Gherghel, Episcop emerit, împreună cu PS Petru Sescu, Episcop auxiliar al Diecezei de Iași, cu pr. Ștefan Lupu, rectorul seminarului, cu toți ceilalți preoți care lucrează în seminar, dar și preoți oaspeți.

După cum a spus părintele rector în salutul de la începutul Sfintei Liturghii, Sfântul Iosif este patronul Bisericii universale, dar și al seminarului nostru, fiind cel care se îngrijește de bunul mers al institutului nostru. Sfântul Iosif este nu doar un mijlocitor, dar și un model de virtute pentru cei care se pregătesc pentru sfânta Preoție.

PS Petru Sescu, în cadrul omiliei, a evidențiat cât este de important să imităm ascultarea lui Iosif, atât față de Dumnezeu, cât și față de semenii noștri. De asemenea, Preasfințitul ne-a îndemnat să adoptăm în viața noastră încrederea totală pe care Iosif a arătat-o față de planul lui Dumnezeu.

Sărbătoarea nu s-a limitat doar la hramul seminarului, ci, împreună cu echipa ERCIS FM, am sărbătorit împlinirea celui de-al treilea an de activitate al postului de radio. Îi aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru lucrurile minunate realizate de postul de radio al Diecezei noastre și, prin mijlocirea sfântului Iosif, îi cerem Domnului haruri și ajutor pentru ca undele radio, care vestesc Cuvântul lui să ajungă la cât mai multă lume.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, PS Petru Gherghel a înălțat mulțumiri lui Dumnezeu pentru fericita ocazie de a celebra Sfânta Liturghie de hram a seminarului mare diecezan și a subliniat importanța institutului și a necesității protecției din partea sfântului Iosif pentru întreaga Dieceză, încheindu-și cuvântul prin a reitera faptul că seminarul este și va rămâne „inima inimii episcopului”.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru minunata celebrare! De asemenea, se cuvine să ne arătăm sentimentul de recunoștință față de toți cei care se preocupă de seminarul nostru: episcopii noștri, părintele rector împreună cu echipa formativă, profesorii, surorile și personalul auxiliar, seminariștilor și tuturor celor care prin diferite forme își arată grija față de seminar.

 

Dominic Brandiu, anul V