ITRC Iași: Invitația la hram și la instituirea de lectori și acoliți

Sâmbătă, 19 martie 2022, la ora 11.00, PS Iosif Păuleț va prezida Liturghia pontificală în capela Seminarul Mare Diecezan din Iași cu ocazia hramului Seminarului, Sfântul Iosif, patronul Bisericii Universale. Cu această ocazie vor fi conferite și slujirile de lectori și acoliți seminariștilor din Anul IV, respectiv Anul V. Sunt invitați să participe preoții și credincioșii din Iași, precum și rudele seminariștilor. Liturghia va fi transmisă și on line de ERCIS FM.

Printre multele și coloratele flori de primăvară ale lunii martie strălucește în aura sfințeniei crinul sfântului Iosif, soțul Preasfintei Fecioare Maria, sărbătorit în ziua de 19 martie. Această zi este sărbătoarea cerului, când Dumnezeu Tatăl privește cu iubire la tatăl purtător de grijă a lui Isus Cristos și soțul maicii sale; este sărbătoarea Bisericii, atât universale, cât și locale, dar este și sărbătoarea Seminarului Mare Diecezan din Iași, care îl are pe sfântul Iosif ca patron și ocrotitor.

Sfântul Iosif ne este protector, dar și model. Privim la el și căutăm să-l slujim pe Dumnezeu așa cum a făcut-o el, cu o inimă curată, umilă și săracă. Între multele modalități de slujire se numără și slujirile lectoratului și acolitatului. Sfântul Iosif a fost cel care l-a ținut în brațele sale pe Cuvântul Întrupat, purtându-l ca pe un ostensor viu în mijlocul oamenilor. Urmând pilda lui, seminariștii anilor IV și V vor fi instituiți lectori, respectiv acoliți, pentru a-l purta mai departe pe Cristos în lume, proclamând cuvântul său și oferind trupul său euharistic oamenilor de astăzi.

Vă așteptăm cu drag să luați parte la celebrarea hramului Seminarului, precum și la bucuria seminariștilor care vor fi instituiți lectori sau acoliți.

Ciprian Fechetă.