Limburg: Sfințirea unui diacon pentru Dieceza de Iaşi

Limburg: Sfințirea unui diacon pentru Dieceza de Iaşi

     Sâmbătă 6 aprilie 2019, în catedrala episcopală din Limburg am der Lahn (Germania) a avut loc hirotonirea întru diaconat a seminaristului Leon Pișta din dieceza de Iaşi. La acest moment, noul diacon a fost înconjurat de familia sa şi de mulţi prieteni veniţi din România. Din dieceza de Iaşi au participat pr. Isidor Dîscă, paroh al parohiei „Sf. Nicolae” din Bacău, parohia natală a lui Leon, pr. Pius Petru Iancu din partea Institutului Teologic Romano-Catolic din Iaşi, mai mulţi preoți colegi şi prieteni

     Împreună cu alți trei candidați, Leon a primit hirotonirea diaconală prin impunerea mâinilor episcopului de Limburg, dr. Georg Bätzing. În cadrul omiliei excelența sa Georg Bätzing a subliniat misiunea la care sunt chemați cei care primesc hirotonirea diaconală, accentuând faptul ca slujirea trebuie sa fie o atitudine constantă în viața fiecărui creștin, şi cu atât mai mult în viaţa slujitorilor altarului, iar slujire poate să fie împlinită doar dacă este trăită cu bucurie. Merita de precizat faptul că doi dintre candidați au primit aceasta sfințire in vederea sfintei preoţii, iar doi dintre ei in vederea slujirii ca diaconi permanenți.

     După sfânta Liturghie, toţi cei prezenți au fost invitați în Seminarul Diecezan din Limburg pentru a continua bucuria sărbătorii printr-un moment de comuniune.

     Seara, la ora 17.00, noul diacon Leon împreună cu cei care i-au fost aproape, i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru darul slujirii diaconale printr-un moment de adorație. Momentul a avut loc în parohia „Sf. Lubentius” din Dietkirchen, parohie în care Leon a făcut practica pastorală ca seminarist şi unde își va desfășura şi slujirea de diacon.

     „Este un moment de intensă trăire sufletească. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru darul pe care mi l-a încredințat, și îi cer să mă susțină în continuare cu harul său pentru a fi un slujitor vrednic pentru El și pentru poporul său. De asemenea mulţumesc familiei şi prietenilor, precum şi preoţilor formatori şi profesori care m-au susținut în acest timp”.

     Leon Pişta și-a început drumul de formare spre sfânta preoţie în dieceza de Iaşi. După ce a absolvit Seminarul Liceal din Bacău, a continuat drumul de formare în Seminarul din Iaşi. După terminarea studiilor filosofice, superiorii au decis ca el să îşi continue drumul de formare în Germania, în Dieceza de Limburg.

Pr. Pius Petru Iancu