Moment de rugăciune la căpătâiul părintelui Claudiu Dumea

Vineri, 22 noiembrie 2019, la ora 14.00, după ce a petrecut o zi în capela romano-catolică „Buna-Vestire” din cimitirul „Eternitatea”, trupul neînsuflețit al părintelui Claudiu Dumea a fost adus în mijlocul comunității Seminarului „Sfântul Iosif” din Iași, unde a avut loc un moment de rugăciune la căpătâiul său condus de PS Petru Gherghel, Episcop Emerit de Iași. Preasfințitul a întâmpinat trupul fără viață al pr. Claudiu încă de la pragul seminarului. La acest moment au participat toți membrii comunității seminarului – preoți, seminariști, surori –, dar și numeroși preoți și credincioși din apropierea Iașiului care au vrut să-l conducă pe ultimul drum, aducându-i un ultim omagiu.

În deschiderea momentului Mons. Benone Farcaș, Rectorul Seminarului, a prezentat în câteva cuvinte însemnătatea pe care părintele a avut în cadrul seminarului și nu numai. Într-un scurt elogiu a pus în lumină toate faptele mărețe, mai mult sau mai puțin sesizate de-a lungul timpului, pe care Dumnezeu le-a realizat prin activitatea părintelui.

În cadrul celebrării PS Petru a rostit, în numele său, al ES Iosif Păuleț și ES Aurel Percă, un omagiu adus părintelui, însă unul special. A adus în atenția celor prezenți elemente din testamentul răposatului care exprimă modul în care el și-a trăit viața, preoția: și-a dorit să nu i se aducă omagii, să nu fie înmormântat cu fast, ci celebrându-se o liturghie cât mai simplă, fără discursuri care să-l ridice în slăvi, ci cu o omilie simplă, să fie condus pe ultimul drum. De aceea PS Petru Gherghel a evidențiat ca în aceste momente să nu-i aducem laude pr. Claudiu Dumea, ci să-i înălțăm preamărire lui Dumnezeu pentru că a trimis în mijlocul nostru un asemenea slujitor. Acest lucru l-am făcut toți împreună înălțând rugăciuni, imnuri și psalmi la Domnul pentru odihna veșnică a sufletului său.

Ciprian Fechetă