Moment de rugăciune și liturghia de înmormântare a părintelui Anton Despinescu

Joi, 22 iunie 2023, la ora 10:30, trupul neînsuflețit al părintelui Anton Despinescu a fost adus în mijlocul comunității Seminarului „Sfântul Iosif” din Iași, unde a avut loc un moment de rugăciune la căpătâiul său, moment condus de pr. Ștefan Lupu, Rectorul Seminarului. La acest moment au participat membrii comunității seminarului, preoți, seminariști și surori.

Trupul părintelui Anton a rămas alături de noi până la ora 17:00 când, după un alt moment de rugăciune comunitară, a fost dus la catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Iaşi.

Liturghia de înmormântare a fost celebrată vineri, 23 iunie, la ora 10.30, în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi. Sfânta Liturghie a fost prezidată de ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop și mitropolit de București. Împreună cu el în altar au mai fost PS Iosif Păuleț, Episcop de Iași, PS Petru Sescu, Episcop Auxiliar de Iași, PS Petru Gherghel, Episcop Emerit de Iași, părinții formatori și profesori din cadrul Seminarului, și preoții din diverse parohii din dieceză. De asemenea, la această liturghie au participat rudele părintelui Anton și alți mulți prieteni care l-au cunoscut personal. Studenții seminariști au asigurat cântarea, dirijați fiind de pr. Robert Râtan (profesor de muzică sacră în cadrul Seminarului). După sfânta liturghie a fost condus pe ultimul drum la Cimitirul Eternitatea din Iaşi.

Domnul să primească toată ofranda suferinţei sale şi slujirea de 70 de ani de preoţie pe care a oferit-o Bisericii şi să-l primească alături de slujitorii săi credincioşi din ceruri!

 

Marius Gherghel