Procesiunea cu Preasfântul Sacrament pe străzile Iașiului

Duminică, 19 iunie 2022, la catedrala romano-catolică „Sfânta Fecioară Maria Regină” din Iași s-a celebrat Sfânta Liturghie în cinstea Trupului și Sângelui Domnului, urmată de procesiunea cu Sfânta Euharistie pe străzile Iașiului. La acest eveniment au participat episcopul de Iași Iosif Păuleț, episcopul emerit Petru Gherghel, primarul Iașiului Mihai Chirica, clerul ieșean și un mare număr de credincioși.

Liturghia a avut loc la ora 17.00 și a fost prezidată de PS Iosif Păuleț, Episcop de Iași. La această celebrare ne-am adunat cu toții, preoți, seminariști, persoane consacrate, copii, tineri, familii creștine, pentru a sărbători marele mister al credinței noastre, sfânta euharistie. A fost o adunare menită atât să-i aducă prinosul de laudă ce se cuvine lui Dumnezeu prezent în Sfânta Ostie, cât și să ne facă pe noi conștienți de marele dar pe care ni l-a lăsat Cristos în acest sacrament. În cadrul predicii, plecând de la lecturile biblice, pr. Iosif Antili ne-a ajutat să înțelegem mai bine semnificația sfintei Euharistii, pe care o celebrăm în fiecare zi. Totodată, ne-a îndemnat să avem o grijă mai mare față de nevoile fraților noștri care duc lipsă de cele necesare traiului. Spre sfârșitul predicii, părintele Iosif ne-a dat un impuls de a ne împărtăși cât mai des pentru a fi luminați de Cristos, cel care trăiește în noi și prin noi.

Pe acest Cristos prezent în Sfânta Euharistie, în cadrul unei procesiuni organizate, PS Iosif Păuleț l-a purtat pe străzile Iașiului, în fruntea poporului de credincioși, însoțit de cântarea fanfarei și a corului de seminariști. Am mers alături de Cristos pe străzile lumii, pentru ca și Cristos să meargă alături de noi pe drumul vieții noastre. Am dat mărturie pentru Cristos în fața lumii, pentru ca și el să dea mărturie pentru noi în fața Tatălui.

La sfârșitul celebrării Excelența Sa a profitat de ocazie pentru a-și manifesta recunoștința fața de toți cei care s-au ocupat de pregătirea acestui eveniment, în special față de copiii care abia au primit prima sfântă împărtășanie.

                                                                                                                                                                                           Gherghel Marius