Procesiunea cu Preasfântul Sacrament pe străzile Iașiului

Duminică, 11 iunie 2023, la catedrala romano-catolică „Sfânta Fecioară Maria Regină” din Iași s-a celebrat Sfânta Liturghie în cinstea Trupului și Sângelui Domnului, urmată de procesiunea cu Sfânta Euharistie pe străzile Iașiului. La acest eveniment au participat episcopii Iosif Păuleț, Petru Sescu și Petru Gherghel, primarul Iașiului Mihai Chirica, clerul ieșean și un mare număr de credincioși.

Liturghia a avut loc la ora 18.00 și a fost prezidată de PS Iosif Păuleț, Episcop de Iași. La această celebrare ne-am adunat cu toții, preoți, diaconi, seminariști, persoane consacrate, copii, tineri, familii creștine, pentru a-i face sărbătoare lui Isus. A fost o adunare menită atât să-i aducă prinosul de laudă ce se cuvine lui Dumnezeu prezent în Sfânta Ostie, cât și să ne facă pe noi conștienți de marele dar pe care ni l-a lăsat Cristos în sacramentul Euharistiei, Dumnezeu se dăruiește din iubire, ca mântuire și hrană pentru noi. Părintele predicator, Lucian Păuleț, plecând de la lecturile biblice, ne-a vorbit despre prezența reală a lui Isus în Sfânta Euharistie și despre Euharistie ca izvor al unității din Biserică.

Pe acest Cristos prezent în Sfânta Euharistie, în cadrul unei procesiuni organizate, PS Iosif Păuleț l-a purtat pe străzile Iașiului, în fruntea poporului de credincioși, însoțit de cântarea fanfarei și a corului. Am mers alături de Cristos pe străzile lumii, pentru ca și Cristos să meargă alături de noi pe drumul vieții noastre. Am dat mărturie pentru Cristos în fața lumii, pentru ca și el să dea mărturie pentru noi în fața Tatălui.

Antonio Băcăoanu