Sesiunea de vară pentru admiterea la Seminarul diecezan Sf. Iosif din Iaşi

Pe 13 iulie a avut loc la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași prima sesiune de admitere la Seminar. În această zi, începând cu ora 10:00, fiecare din cei nouă candidați, a avut un colocviu vocațional în fața Mons. Benone Farcaș, rectorul Seminarului și a părinților formatori, pr. Ionuț-Eremia Imbrișcă și pr. Iulian Gabriel Robu. Domnul să-i primească pe noii candidați și să-i însoțească pas cu pas pe drumul formării lor.

Câteva impresii ale unora dintre participanţi:

- „Sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru posibilitatea de a mă înscrie in seminar” (Ciasăr Claudiu)

- „Pentru mine aceasta zi a fost un pas in drumul discernământului vocațional început la seminarul mic din Bacău” (Ionut Robu Irinel)

- „Înscrierea in seminar este o etapă a vieții mele pe care o încep cu bucurie. Îi Mulțumesc lui Dumnezeu pentru ziua aceasta minunată!” (Robert Nicola Marian)

- „mă bucur sa îmi continui drumul vocațional alături de colegii mei de la seminarul mic” (Radu Orăș Iulian)

- „Experienta procesului de admitere la Facultatea de Teologie Romano Catolica a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, specializarea Teologie Pastorală, a fost pentru mine un real prilej să mă apropii cu si mai multă migală de studiul textelor sfinte, preluând de acolo anumite modele și valori comportamentale pe care îmi doresc să le aplic și în propria mea viață. După Zilele Porților Deschise la ITRC Iași din luna martie, am știut că acesta este locul potrivit pentru mine. Chiar dacă vin dintr-un alt domeniu și am terminat o altă facultate înainte, sunt convins că aici voi putea găsi răspunsurile la întrebările pe care pe parcursul timpului mi le-am pus și, așa cum de mult timp îmi doresc, voi ajunge mai aproape de Dumnezeu” (Covaci Alexandru)

Marius Gherghel Petrișor

Seminarist în anul IV