Vizita canonică a PS Iosif Păuleț la Institutul Teologic Romano-Catolic ,,Sf. Iosif” Iași

Sâmbătă, 1 octombrie, cu ocazia hramului secundar al Institutul Teologic Romano-Catolic ,,Sf. Iosif Iași, seminariștii au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe PS Iosif Păuleț, care și-a început șirul vizitelor canonice în ,,inima diecezei, Seminarul Mare Diecezan. Perioada vizitei sale a fost 1-4 octombrie, perioadă în care a trăit și s-a bucurat în prezența membrilor comunității seminarului.

Pentru seminariști, vizita canonică a PS Iosif Păuleț a reprezentat o adevărată binecuvântare, care a început odată cu sărbătoarea sfintei Tereza a Pruncului Isus, hramul secundar al seminarului. La sfârșitul Liturghiei, PS Iosif Păuleț, împreună cu urările cordiale pentru seminariști, și-a anunțat debutul vizitei sale canonice în Seminarul Mare din Iași după care și-a exprimat intențiile sale de rugăciune pentru ca vizita sa să fie cât mai benefică și să aducă cât mai multe roade.

În timpul acestor zile, dorind să cunoască mai bine întreaga comunitate seminarială, PS Iosif Păuleț a participat la programul spiritual al seminariștilor, unindu-se în rugăciune cu seminariștii la rugăciunea de dimineață, la adorație și la rugăciunea sfântului rozariu, prezidând totodată pentru aceștia sfânta Liturghie zilnic.

Toți cei care locuiesc sau lucrează în seminar: seminariști, preoți, surori și personal auxiliar, cu ocazia vizitei sale canonice, au avut posibilitatea de a se întâlni și discuta despre realitatea seminarului cu PS Iosif Păuleț, care a ascultat părerile tuturor pentru a cunoaște realitatea seminarului pe toate filierele sale.

Vizita canonică s-a încheiat odată cu rugăciunea de la ora 12.45, 04 octombrie, la finalul căreia PS Iosif Păuleț a oferit binecuvântarea finală. În discursul său de încheiere PS Iosif Păuleț a mulțumit comunității seminarului pentru căldura cu care a fost primit în această vizită canonică și a subliniat încă o dată importanța seminarului pentru dieceză, locul unde se formează viitorii preoți.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această ocazie de comuniune și împărtășire cu păstorul diecezei noastre.

Antonio Băcăoanu