Zi de rugăciune pentru sufletele celor răposați

Miercuri, 2 noiembrie 2022, a fost o zi dedicată rugăciunilor pentru sufletele celor care au plecat din această lume și așteaptă întâlnirea cu Dumnezeu în cer.

Rugăciunea a început în zorii zilei cu Oficiul Divin pentru Răposați, la ora 07.30. Apoi, la ora 10:00, a urmat Sfânta Liturghie celebrată de pr. Fabian Doboș. În cadrul acestei sfinte jertfe părintele ne-a oferit coordonatele spirituale ale acestei zile: suntem datori să ne rugăm ca acele persoane dragi nouă să ajungă în ceruri. În cadrul acestei liturghii au fost înălțate rugi pentru toți răposații care au slujit în seminar.

La ora 14.00, ziua de rugăciune a continuat în cimitirul „Eternitatea” cu o procesiune condusă de PS Iosif Păuleț. Preoți, seminariști, surori și credincioși au pășit printre monumentele celor plecați dintre noi cântând și rugându-ne, înflăcărați de speranța vie că Dumnezeu ne ascultă și își va întoarce privirea spre cei din purgatoriu care așteaptă să li se deschidă porțile către cer.

Pentru comunitatea seminarului, această zi de rugăciune s-a încheiat cu o procesiune pe aleile cimitirului din curtea seminarului condusă de pr. Fabian Doboș. Cu rozariul în mâini toți am cerut pentru toți răposații mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, prima împărtășită din izvorul învierii, și milostivirea lui Dumnezeu, milostivire la care sperăm și noi atunci când vom păși din această lume spre Tatăl. La sfârșitul procesiunii s-a intonat „Cristos a înviat!”

Marius Gherghel