Admissio la Seminarul Mare din Iaşi (26 noiembrie 2023)

Duminică, 26 noiembrie, în Solemnitatea „Cristos Regele Universului”, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași, 10 studenți au fost admiși printre candidații la ordinele sacre. Ritul Admissio este modalitatea prin care acești tineri seminariști își manifestă public dorința de a-l urma mai îndeaproape pe Cristos pe calea preoției, îmbrăcând reverenda și colarul.

Zi de rugăciune pentru sufletele celor răposați

În seara zilei de joi, 02 noiembrie 2023, cu ocazia sărbătorii „Pomenirea Tuturor Credincioșilor Răposați”, seminariștii, preoții și surorile Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” Iași au dorit să își amintească în chip deosebit de cei care au mers înaintea noastră, sub semnul credinței, la întâlnirea cu Cristos, Viața și Învierea, prin organizarea unei procesiuni pline de solemnitate.

Simpozionul Național intitulat „De la sabatul ebraic la duminica creştină”

Vineri, 27 octombrie 2023, în Aula Magna a Institutului Teologic Romano-Catolic ,,Sfântul Iosif” din Iași, a avut loc Simpozionul Național intitulat „De la sabatul ebraic la duminica creştină”, organizat de Facultatea de Teologie Romano-Catolică în parteneriat cu Institutul Teologic Romano-Catolic Iași și cu Oficiile pentru Pastorație Biblică și pentru Ecumenism și Dialog Interreligios ale Diecezei de Iași. Acest simpozion se înscrie în seria de manifestări științifice și comemorative prilejuite de împlinirea a 163 de ani de la înființarea Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” Iași și a avut drept scop principal cunoașterea Sfintei Scripturi.

Liturghia de deschidere a anului formativ-academic 2023-2024

Duminică, 1 octombrie 2023, în comemorarea Sfintei Tereza a Pruncului Isus, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iaşi, a fost oficiată Sfânta Liturghie prezidată de către PS Iosif Păuleţ, episcop de Iaşi, care a marcat începutul unui nou an formativ-academic, 2023-2024.

Comunitatea seminarială s-a bucurat să aibă în mijlocul său pe păstorul Diecezei de Iaşi, alături de întregul corp formativ şi profesoral.