Oră de rugăciune pentru clerul diecezan

Cristos a înviat! Astăzi comunitatea noastră seminarială a avut prilejul de a fi gazda momentului de rugăciune lunară a preoților care își desfășoară activitatea pastorală în Iași. Le mulțumim pentru disponibilitatea de care au dat dovadă și îi însoțim cu rugăciunile noastre. Totodată, în cadrul acestui eveniment de rugăciune au fost prezenți și preoții care au fost hirotoniți în anul 2019 și 2020 pentru a primi diplomele de bacalaureat în teologie din partea Universității din Lateran, la care este afiliat seminarul nostru. Îi felicităm și le urăm succes în misiunea pastorală pe care o au de desfășurat.

ITRC: Întâlnire vocațională cu tinerii oaspeți și parohiile diecezei (20 martie)

Sâmbătă, 20 martie, începând cu ora 11, în Aula Magna a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași, tinerii participanți la Zilele Seminarului în perioada 18-21 martie, au participat la un moment de promovare vocațională pregătit de seminariști, moment la care, pe calea internetului, cu ajutorul Ercis Media, au putut participat și ministranții din parohiile Diecezei de Iași, din sânul cărora ne rugăm să înflorească viitoare vocații la Sfânta Preoție. Dintre comunitățile care și-au anunțat prezența virtuală, și dintre care unele au fost parte activă, au fost Săbăoani, Butea, Ciucani, Pustiana, Iași, Huși, Barticești, Fărcășeni, Satu Nou, Traian, Tămășeni, Sagna și multe altele care au urmărit momentul online. Le mulțumim tuturor parohiilor diecezei, părinților parohi și vicari care susțin vocațiile și se roagă pentru seminariști.

Unul este Tatăl vostru, iar voi toţi sunteţi fraţi - Zilele Seminarului

Între 19 şi 21 martie 2021, Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iaşi a organizat "Zilele Seminarului" cu tema "Unul este Tatăl vostru, iar voi toţi sunteţi fraţi" (cf. Mt 23,8-9). Acestea au fost un moment de discernământ vocaţional prin care unui număr de 23 de tineri li s-a oferit prilejul de a-şi pune întrebări cu privire la chemarea pe care le-o adresează Dumnezeu.

În cadrul acestor trei zile pe care aceştia le-au petrecut în mijlocul comunităţii seminarului au avut parte de momente de întâlnire cu Dumnezeu şi cu familia seminarului. Printre aceste momente se numără în special momentele de rugăciune prin care s-au prezentat în faţa Celui care cheamă unindu-se într-un glas cu cei care deja cultivă sămânţa vocaţiei, seminariştii.

Câteva impresii ale unora dintre participanţi:

Seminarul Mare din Iași: Lectorat și acolitat (19 martie 2021)

Cinci seminariști din anul IV și cei opt din anul V de la Institutul Teologic „Sfântul Iosif” din Iași au fost instituiți lectori și, respectiv, acoliți, de către PS Iosif Păuleț, în cadrul Liturghiei solemne de hram, vineri, 19 martie 2021, ora 11.00, în capela seminarului.

Seminariștii au făcut acest pas în fața pr. mons. dr. Benone Farcaș, rectorul seminarului, a părinților profesori de la seminar și în fața părinților, fraților și surorilor și a celorlalți credincioși prezenți online la celebrare, prin intermediul Ercis  Media.