Aniversarea a 30 de ani de preoție

Sâmbătă, 8 iunie 2019, Mons. Benone Farcaș  (Rector al Seminarului) și pr. Cristinel Fodor (Director Spiritual în cadrul Seminarului), ca și toți colegii lor hirotoniți în anul 1989, au aniversat 30 de ani de preoție. Alături de ai au mai aniversat momentul hirotonirii preoțești pr. Emil Dumea și pr. Lucian Farcaș, profesori în cadrul Seminarului. Acest eveniment a fost marcat printr-o Sfântă Liturghie celebrată în capela Seminarului și prezidată de PS Petru Gherghel.

Aceștia au dorit să sărbătorească acest eveniment împreună cu comunitatea lor, familia seminarială alcătuită din preoții formatori și seminariștii, după cum afirma Mons. Benone Farcaș la începutul Sfintei Liturghii. Lor li s-a alăturat pr. Cornel Cadar, coleg al celor doi care a binevoit să ia parte la acest moment de bucurie împreună cu noi.

Cuvântul de învățătură ne-a fost oferit de pr. Cristinel Fodor care, după 30 de ani de preoție ne-a oferit din lecțiile învățate de la Cristos, Marele Preot în acest timp: faptul că Isus mai are nevoie de noi pentru că vrea să-și săvârșească opera minunată asociindu-ne și pe noi, în ciuda nevredniciei și slăbiciunii noastre.

La finalul celebrării PS Petru Gherghel ne-a împărtășit din gândurile sale cu privire la Vizita Papei Francisc la Iași și ne-a transmis și gândul Sfântului Părinte încântat de tinerii, de familiile și de bătrânii pe care i-a întâlnit pe plaiurile moldovene.

Tuturor sărbătoriților le urăm un sincer: La mulți ani!

Ciprian Fechetă