Binecuvântarea comunității seminariale

Duminică, 7 ianuarie 2024, în sărbătoarea Botezul Domnului, PS Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași, împreună cu PS Petru Gherghel, episcop emerit, au fost în mijlocul comunității seminariale pentru a împărți binecuvântarea de început de an și pentru a sfinți locuințele din seminar.

Pentru fiecare în parte începutul anului presupune niște angajamente noi sau reînnoite prin care este urmărit progresul pe diferite planuri. Astfel, la început de an în întreaga Dieceză de Iași credincioșii așteaptă ca preotul să le treacă pragul și, rugându-se împreună, îi adresează Mântuitorului aceeași cerere ca discipolii aflați în drum spre Emaus: „Rămâi cu noi!” La fel și comunitatea seminarială, formată din preoți, seminariști și surori, împreună cu episcopul îl roagă pe Domnul să călăuzească parcursul formativ al viitorilor preoți.

Momentul binecuvântării casei a fost precedat de Sfânta Liturghie solemnă prezidată de PS Iosif Păuleț.

Mulțumim Domnului pentru toate harurile pe care le-a revărsat peste noi în anul precedent și pentru că ne-a îngăduit să vedem lumina unui nou an în care avem posibilitatea de a progresa și mai mult în viața spirituală. Un an binecuvântat tuturor!

Dominic Brandiu, anul V