Concert de crăciun la Catedrala „Providența Divină” Chișinău

Iată vin colindători! Duminică, 17 decembrie 2023, comunitatea seminarului a făcut o vizită în Republica Moldova, pentru a aduce vestea cea bună a nașterii pruncului Isus Cristos comunității catolice din Chișinău.

Anul acesta concertul tradițional de colinde nu s-a limitat doar la spațiul Diecezei de Iași, ci trecând granița peste Prut, corul seminarului a ajuns la Catedrala „Providența Divină” din Chișinău, căpătând astfel un caracter internațional și exprimând atenția seminarului pentru Biserica Universală.

Grupul de seminariști a fost primit cu ospitalitate de PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, care a adresat salutul său și bucuria pe care o aduce o astfel de vizită.

Vizita la Chișinău a început cu adunarea seminariștilor și a credincioșilor din Chișinău în jurul mesei Euharistice, iar cântarea la Sfânta Liturghie a fost susținută de schola cantorum a seminarului.

După celebrarea euharistică, a urmat concertul de colinde, prin care seminariștii au încercat să ofere daruri care nu pot fi cumpărate, și anume: pace, liniște sufletească și bucuria nașterii pruncului. Catedrala din Chișinău, plină de credincioși, a arătat faptul că prezența seminariștilor a fost apreciată. 

Comunitatea seminarului este recunoscătoare mai întâi lui Dumnezeu pentru realizarea acestei vizite, apoi PS Anton Coșa, cel care a lansat invitația, și tuturor celor care s-au ocupat de organizare atât din partea Diecezei de Chișinău, cât și din partea seminarului.

Dominic Brandiu, anul V