Concert la Nașterea Domnului al corului Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, la ora 18.00, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" Iași a avut loc tradiționalul Concert de Crăciun, ajuns anul acesta la a 40-a ediție.

În mesajul de început, părintele rector Ștefan Lupu a transmis un călduros "Bun venit!" tuturor celor care s-au rupt de activitățile cotidiene pentru a oferi „un strop de timp" Pruncului Isus din Betleem. La eveniment au fost prezenți Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop de Iași, Preasfințitul Petru Gherghel, episcop emerit de Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, preoți, profesori, dar și mulți alți invitați. Bagheta dirijorală a stat în mâna pr. Robert Râtan, cel care a pregătit corul. Cântarea, prin diferitele ei structuri polifonice și acompaniată de diferite instrumente muzicale, a conturat adevăratul mesaj al Crăciunului: întruparea Fiului lui Dumnezeu, după cum citim în Prologul Evangheliei după Ioan: „și Cuvântul s-a făcut trup...".

Să-i cântăm, să-i aducem prinos celui care a ales fragilitatea noastră. Creatorul nostru devine fratele nostru, ca să ne conducă la iubirea Tatălui, fiindcă până și cea mai grea suferință este mai ușoară când te simți iubit. 
În final, Preasfințitul Iosif Păuleț și-a arătat reconștința pentru aceste momente de har, evidențiind că această perioadă a Crăciunului nu este caracterizată doar de cadouri și de lumini, ci mai ales de har și bucurie. 

Mulțumiri seminariștilor care s-au ostenit în pregătirea acestui concert.

Evenimentul a fost transmis pe ERCIS FM, ANGELUS TV, Radio Iași, dar și pe pagina de Facebook a Seminarului. Concertul poate fi revăzut accesând: https://www.youtube.com/live/TS9q9J2xJZo?si=yzTVHhVv31MUA2CR

Vă urăm tuturor sărbători binecuvântate în care Pruncușorul Isus să vă treacă pragul și să rămână împreună cu dumneavoastră! Sărbători fericite și La mulți ani!

Vaszi Petruț, anul I