Deschiderea anului academic 2018-2019

Deschiderea anului academic

Luni, 1 octombrie 2018, a avut loc deschiderea anului academic 2018-2019, marcat la nivelul municipiului Iași de numeroase festivități organizate de instituțiile academice. Printre acestea Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” a deschis noul an de formare pentru seminariști, în cadrul unei liturghii solemne celebrate în capela seminarului la ora 11:00 de PS Aurel Percă, Episcop Auxiliar de Iași, alături de toți părinții formatori din cadrul seminarului și toții părinții profesori. Ca în fiecare an deschiderea anului universitar stă sub patronatul sfintei comemorate în această zi, Sfânta Tereza a Pruncului Isus, patrona secundară a seminarului.

La începutul sfintei liturghii Mons. Benone Farcaș, rector al Institutului, le-a adresat seminariștilor un cuvânt de încurajare la început de drum, să păstreze vie flacăra vocației. Gândul său a fost împărtășit și de PS Aurel Percă care a oferit-o pe Sfânta Tereza drept model pe cărarea cunoașterii lui Dumnezeu, cărare care nu poate fi urmată decât așa cum am cântat în psalmul responsorial: Te caut Dumnezeul meu în simplitatea inimii. Acestei căi această sfântă i-a dat conturul copilăriei spirituale. Urmând-o vom descoperi că cu cât îl cunoaștem mai mult pe Cristos, cu atât ne atrage mai mult misterul său.

Deschiderea acestui nou an a continuat după-amiază în sala A14 a Facultății de Teologie Romano-Catolică unde PS Petru Gherghel a oferit un cuvânt de încurajare pentru un nou pas pe urcușul greu al cunoașterii lui Dumnezeu. Dar totodată a amintit că această cunoaștere trebuie să se manifeste și în fapte concrete, făcând referire la referendum-ul ce se apropie în cadrul căruia valoare pe care copiii lui Dumnezeu o atribuie familiei trebuie să se reflecte și printr-un astfel de vot. Cuvântul a fost preluat apoi de pr. decan Ștefan Lupu care a trasat directivele largi pentru acest an și care i-a introdus pe boboci în marea familie a Facultății de Teologie Romano-Catolică.

Urăm tuturor succes în noul an!

Fechetă Ciprian