INVITAŢIE LA ZILELE PORŢILOR DESCHISE LA SEMINARUL MARE DIECEZAN DIN IASI

În perioada 3-5 martie 2023, Seminarul Mare Diecezan din Iaşi organizează Zilele Porţilor Deschise, eveniment în timpul căruia tinerii de clasa a XII-a, precum şi cei care au absolvit deja liceul vor avea posibilitatea să trăiască o profundă experienţă vocaţională.

Tema acestor zile va fi: “Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă” (Lc 1,39). Acesta este şi mottoul ales de Papa Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului ce va avea loc la Lisabona în perioada 1-6 august în acest an. Acest motto ne invită pe fiecare să fim deschişi asemenea Sfintei Fecioare Maria să spunem da chemării lui Dumnezeu şi să avem curajul de a împlini planul de iubire pe care el îl are pentru noi.

Tinerii care doresc să facă un discernământ al propriei vocaţii şi vor să cunoască mai multe despre formarea în Seminarul Mare Diecezan din Iaşi sunt invitaţi să participe la aceste Zile ale Porţilor Deschise. Din program vor face parte întâlniri cu seminariştii, cu părintele rector, cu părinţii spirituali şi formatori, momente de destindere şi recreaţie, participarea la rugăciunea în comun, prezentarea Seminarului şi a capelei, vizitarea Iaşiului şi altele.

Mulţumim preoţilor formatori de la Seminarul liceal, preoţilor parohi şi vicari, precum şi comunităţilor parohiale pentru sprijinul acordat vocaţiilor la Sfânta Preoţie.

Vă rugăm să răspândiţi acest anunţ despre Zilele Seminarului în comunitate şi să-i încurajaţi pe tineri să facă o astfel de experienţă. Pot participa tineri (băieţi) catolici cu vârsta cuprinsă între 17 şi 27 de ani. Sosirea la seminar va fi vineri, 3 martie, după terminarea orelor de curs la şcoală. Participanţii vor beneficia de cazare şi masă la Seminar. Programul se încheie duminică, 5 martie, după-amiază.

Pentru o bună organizare a acestui moment, persoanele care doresc să participe sunt rugate să-şi anunţe prezenţa sunând la numărul de telefon al pr. Gabriel-Iulian Robu (0754.299.547) sau al pr. Cristian Bîrnat (0742.545.218) sau trimiţând un email pe adresa secretar@itrc.ro până la data de 1 martie 2023.

Cu încredere în lucrarea lui Isus, Bunul Păstor, care îşi cheamă din fiecare generaţie martori ai bunătăţii sale, îi aşteptăm pe tineri la Zilele Seminarului.

Cu dragoste în Cristos,

Pr. Ştefan Lupu,
rector