ITRC Iași: Invitația la hram și la instituirea de lectori și acoliți

Duminică, 19 martie 2023, la ora 10.00, PS Iosif Păuleț va prezida Liturghia în capela Seminarul Mare Diecezan din Iași cu ocazia conferirii slujirilor de lectori și acoliți seminariștilor din Anul IV, respectiv Anul V. A doua zi, Duminică, 20 martie, la ora 10.00, PS Petru Sescu va prezida Liturghia pontificală în capela Seminarul Mare Diecezan din Iași cu ocazia hramului Seminarului, Sfântul Iosif, patronul Bisericii Universale. La ambele evenimente sunt invitați să participe preoții și credincioșii din Iași, precum și rudele seminariștilor. Liturghiile vor fi transmise și on line de către ERCIS MEDIA.

Între multele modalități de slujire se numără și slujirile lectoratului și acolitatului. Sfântul Iosif a fost cel care l-a ținut în brațele sale pe Cuvântul Întrupat, purtându-l ca pe un ostensor viu în mijlocul oamenilor. Urmând exemplul său, seminariștii anilor IV și V vor fi instituiți lectori, respectiv acoliți, pentru a-l purta mai departe pe Cristos în lume, proclamând cuvântul său și oferind trupul său euharistic oamenilor de astăzi.

Printre multele și coloratele flori de primăvară ale lunii martie strălucește în aura sfințeniei crinul sfântului Iosif, soțul Preasfintei Fecioare Maria, sărbătorit în acest an pe data de 20 martie. Această zi reprezintă sărbătoarea cerului, când Dumnezeu Tatăl privește cu iubire la tatăl purtător de grijă a lui Isus Cristos și soțul maicii sale; este sărbătoarea Bisericii, atât universale, cât și locale, dar este și sărbătoarea Seminarului Mare Diecezan din Iași, care îl are pe sfântul Iosif ca patron și ocrotitor. Sfântul Iosif ne este protector, dar și model. Privim la el și căutăm să-l slujim pe Dumnezeu așa cum a făcut-o el, cu o inimă curată, umilă și săracă.

Vă așteptăm cu drag să luați parte la bucuria seminariștilor care vor fi instituiți lectori sau acoliți, precum și la celebrarea hramului Seminarului.