Pregătire pentru Luna Misionară Extraordinară, octombrie 2019

Marți, 2 aprilie 2019, în Aula Magna a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași, pr. Eugen Blaj, director al Operelor Misionare Pontificale din România, a avut o întâlnire cu seminariștii în vederea pregătirii pentru Luna Misionară Extraordinară propusă de Papa Francisc în 2017, făcând referire la luna octombrie 2019. În acest sens el a oferit a mică prezentare a Operelor Misionare Pontificale și a Lunii Extraordinare Misionare, octombrie 2019.

În prima parte a prezentării a portretizat cele patru Opere Misionare Pontificale, familiarizându-ne cu activitatea lor, dar mai ales cu roadele lor. Iar în a doua parte a prezentării ne-a pus la dispoziție instrumentele necesare pentru ca acea lună extraordinară a misiunilor să fie una rodnică. În acest sens a prezentat motto-ul ei, logo-ul, itinerarul, ghidul, site-ul, dar mai ales propunerile pastorale sugerate de către organizatori.

Rolul unei asemenea inițiative este de a reaprinde conștiința misionară a Bisericii, și de a ne reaminti faptul că suntem membri vii, activi, ai acestei Biserici misionare. Este adevărat, nu putem merge toți în misiune, însă la fel cum mâinile nu ar putea face nimic fără bătaia inimii, tot astfel brațele misionare ar fi neputincioase fără o inimă vie, care să se zbată între cele două bătăi vitale, rugăciunea și caritatea.

Pentru mai multe detalii despre Luna Misionară Extraordinară, octombrie 2019 vizitați site-ul: http://www.october2019.va.

Ciprian Fechetă