Seminarul Mare Diecezan din Iași: Invitație la „Zilele Porților Deschise” (25-27 februarie 2022)

În perioada 25-27 februarie 2022, Seminarul Mare Diecezan din Iași organizează „Zilele Porților Deschise”, eveniment în timpul căruia tinerii de clasa a XII-a, precum și cei care au absolvit liceul vor avea posibilitatea să trăiască o profundă experiență vocațională.

Tema acestor zile va fi: „Ridică-te! Te pun martor al celor pe care le-ai văzut!”(cf. Fap 26,16). Această temă se inspiră din mesajul recent pe care Papa Francisc l-a trimis tinerilor din toată lumea cu ocazia celei de-a XXXVI-a Zile Mondiale a Tineretului. Este o temă care ne invită la speranță și la implicare în viața Bisericii și a societății. Construirea unei lumi mai bune depinde într-o mare măsură și de modul în care fiecare persoană umană își descoperă și trăiește propria vocație.

Tinerii care doresc să facă un discernământ al propriei vocații și vor să cunoască mai multe despre formarea la sfânta Preoție în Seminarul Mare Diecezan din Iași sunt invitați să participe la aceste „Zile ale Porților Deschise”. Din program vor face parte întâlniri cu seminariștii, cu părintele rector, cu părinții spirituali și formatori, momente de rugăciune, prezentarea Seminarului și a capelei, vizitarea Iașiului și altele.

Le mulțumim tuturor comunităților și preoților care sprijină vocațiile la sfânta Preoție. Îi rugăm pe toți părinților parohi și vicari să facă acest anunț despre Zilele Seminarului în comunitățile lor și să-i încurajeze pe tineri să facă o astfel de experiență. Pot participa tineri (băieți) catolici cu vârsta cuprinsă între 17 și 25 de ani. Sosirea la seminar va fi vineri, 25 februarie, după terminarea orelor de curs la școală. Participanții vor beneficia de cazare și masă la Seminar.

Pentru o bună organizare a acestui moment, persoanele care doresc să participe sunt rugate să-și anunțe prezența sunând la numărul de telefon al pr. Gabriel-Iulian Robu (0754 299547), sau al pr. Alexandru Roca (0767 666911), sau trimițând un email pe adresa secretar@itrc.ro până la data de 24 februarie 2022.

„Ridică-te! Te pun martor al celor pe care le-ai văzut!”

Cu încredere în lucrarea lui Isus, Bunul Păstor, care își cheamă din fiecare generație martori ai bunătății sale, vă așteptăm la Zilele Seminarului.

 

Pr. Ștefan Lupu,

 

Rector