Seminarul Mare Diecezan din Iași: Scrisoare de mulțumire

Dragi prieteni ai Seminarului,

De obicei, ne exprimăm gândul nostru de mulțumire fie la sfârșitul anului, fie la încheierea unei lucrări sau etape din viața noastră personală sau comunitară. Pentru noi, cei care lucrăm în Seminarul Mare Diecezan din Iași, motivele pentru care trebuie să mulțumim sunt atât de multe, încât și începutul unui nou an devine o ocazie potrivită de a spune Mulțumim frumos!

În numele comunității Seminarului Mare Diecezan din Iași, aș dori să le mulțumesc mai întâi familiilor seminariștilor noștri pentru sprijinul și exemplul pe care îl acordă fiilor lor. Dumnezeu să vă răsplătească pentru dăruirea și spiritul de credință cu care le sunteți aproape fiilor dumneavoastră.

Recunoștința noastră se îndreaptă, de asemenea, și către părinții parohi și vicari care sprijină vocațiile la sfânta Preoție și oferă seminariștilor noștri un exemplu frumos de trăire preoțească.

Apoi, știind că, de Crăciun și la binecuvântarea caselor, în dieceza noastră și în comunitățile catolice din afara țării s-au făcut colecte speciale pentru Seminar, aș dori să le mulțumesc din suflet tuturor preoților, persoanelor consacrate și credincioșilor laici pentru deosebita generozitate manifestată în susținerea financiară a Seminarului.

Vă mulțumim tuturor, fraților și surorilor, din țară sau din străinătate, pentru inima voastră deschisă spre nevoile spirituale și materiale ale Seminarului. Vă invităm să vă rugați pentru seminariști și pentru noi vocații, pentru ca Domnul să trimită lucrători vrednici în secerișul său.

Vă asigurăm pe toți de prețuirea, recunoștința și rugăciunile noastre zilnice pentru dumneavoastră.

Cu bucurie în suflet, vă urăm un An nou 2022 binecuvântat și rodnic!

Pr. Ștefan Lupu,

Rector