Zi de reculegere pentru seminariști

Zi de reculegere pentru seminariști

Sâmbătă, 24 noiembrie, seminariștii au avut parte de o zi de reculegere sub îndrumarea spirituală a pr. Alessandro Lembo, formator în cadrul seminarului „Don Orione” Iași.

În volbura dinamică a vieții de zi cu zi a seminariștilor există patru laturi de formare esențiale: umană, spirituală, intelectuală și pastorală. Între toate acestea niciuna nu trebuie să fie neglijată, în acest caz intrând și formarea spirituală care își are locul ei indispensabil din programul zilnic. Însă uneori este necesară o calmare a preocupărilor școlare, a preocupărilor imediate și o întoarcere nu doar cu privirea, ci cu întreaga ființă, către Dumnezeu. Acest lucru se poate realiza în maniera acestei zile, o zi de reculegere când singurul lucru la care privim este relația noastră intimă cu Dumnezeu.

Astfel alături de pr. Alessandro, sprijiniți de spiritualitatea sa specifică congregației „Don Orione” am scos în lumină, prin intermediul a trei momente de meditație pe care ni le-a oferit, dimensiunea discernământului propriu. Această temă a fost dezvoltată pe linia de gândire a sinodului proaspăt desfășurat care i-a avut în centru pe tineri.

Fechetă Ciprian