Zilele Porților Deschise 2024

În perioada 8-10 martie, Seminarul Major „Sf. Iosif” din Iași a organizat Zilele Porților Deschise, cu motto-ul Plini de bucurie în speranţă (Rom 12,12). Această inițiativă a oferit posibilitatea tuturor tinerilor care doresc să participe la o experiență vocațională să trăiască pentru câteva zile în atmosfera în care se desfășoară formarea candidaților la Sfânta Preoție.

Pe parcursul celor trei zile, cei 26 de tineri care s-au înscris pentru a lua parte la această activitate au avut ocazia de a cunoaște îndeaproape programul spiritual și formativ al seminariștilor. Zilele porților deschise au inclus, în desfășurarea lor, întâlniri cu corpul formativ al Seminarului Mare Diecezan, colocvii spirituale, activități sportive și recreative, dar și oportunitatea de a înțelege din interior modul în care candidații la ordinele sacre sunt pregătiți pentru slujirea poporului lui Dumnezeu. Pe lângă salutul Preasfințitului Petru Sescu, Episcop auxiliar de Iași, al părintelui rector Pr. Ștefan Lupu, participanţii au ascultat și mărturii ale seminariștilor. Studenții din Anul VI au oferit, de asemenea, un moment cultural-artistic, pe tema alegerilor importante din viață.

Ultima zi a activității a avut în centru celebrarea Sfintei Liturghii și un moment concluziv alături de corpul formativ.

Redăm și o mărturie a unui participant: „Experiența inedită pe care am trăit-o în aceste zile a fost una benefică pentru reînnoirea vocației mele, și decisivă în luarea unei hotărâri cu privire la viitorul meu. Am apreciat enorm dedicarea seminariștilor în toate activitățile propuse de Seminar. Au avut grijă de noi si ne-au pus la dispoziție toate lucrurile de care aveam nevoie. Un alt aspect care mi-a plăcut aici este faptul că am cunoscut oameni noi, poveștile lor și motivul pentru care au ales să participe la Zilele Porților Deschise. Mi-am făcut mulți prieteni cu care cu siguranță voi ține legătura, şi sper ca ei să-mi fie viitori colegi în Seminar”. (Petrişor Ioan-Marco, elev în clasa a XI-a la Seminarul liceal „Sf. Iosif” din Bacău).