Inaugurarea noului teren de fotbal

Un dicton latin spune: „mens sana in corpore sano”, „minte sănătoasă, într-un corp sănătos”!

Cu mare bucurie, comunitatea seminarului mare din Iași a inaugurat în această seară noul teren de fotbal din gazon sintetic! La acest eveniment au fost prezenți PS Iosif Păuleț, episcopul diecezei noastre, pr. Ștefan Lupu, rectorul seminarului nostru, preoți profesori și seminariștii care s-au bucurat împreună! După binecuvântarea noului teren și tradiționala tăiere a panglicii a urmat meciul de inaugurare care a început cu o repriză intre preoți și seminariști.

Mulțumim din suflet tuturor celor care au făcut posibilă recondiționarea terenului de fotbal! Domnul să vă binecuvânteze mereu cu harurile sale!

Laurențiu-Daniel Timaru

Hramul Seminarului Mare Diecezan „Sfântul Iosif”

Luni, 20 martie 2023, comunitatea Seminarului Mare din Iași a trăit un moment de sărbătoare cu ocazia hramului Seminarului, Sfântul Iosif, patronul Bisericii Universale. Sfânta Liturghie pontificală a fost celebrată de către PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, la ora 11.00 în capela Seminarului, în prezența mai multor preoți concelebranți și a comunității Seminarului Mare. Sfânta Liturghie a fost transmisă și online de către ERCIS MEDIA.

Administrarea slujirii lectoratului şi acolitatului

La data de 19 martie 2023, cinci seminariști din anul IV și zece din anul V de la Institutul Teologic „Sfântul Iosif” din Iași au fost instituiți lectori și, respectiv, acoliți, de către PS Iosif Păuleț, în cadrul sfintei Liturghii solemne de la ora 10:00, în capela seminarului.

 

Seminariștii au făcut acest pas în fața pr. Ștefan Lupu, rectorul seminarului, a profesorilor preoți de la seminar și în fața părinților, fraților, surorilor și a celorlalți credincioși prezenți la celebrare, atât fizic cât și online prin intermediul ERCIS FM.

ITRC Iași: Invitația la hram și la instituirea de lectori și acoliți

Duminică, 19 martie 2023, la ora 10.00, PS Iosif Păuleț va prezida Liturghia în capela Seminarul Mare Diecezan din Iași cu ocazia conferirii slujirilor de lectori și acoliți seminariștilor din Anul IV, respectiv Anul V. A doua zi, Duminică, 20 martie, la ora 10.00, PS Petru Sescu va prezida Liturghia pontificală în capela Seminarul Mare Diecezan din Iași cu ocazia hramului Seminarului, Sfântul Iosif, patronul Bisericii Universale. La ambele evenimente sunt invitați să participe preoții și credincioșii din Iași, precum și rudele seminariștilor. Liturghiile vor fi transmise și on line de către ERCIS MEDIA.

Zilele Porților Deschise (3-5 martie)

În perioada 3 – 5 martie, Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași, a organizat „Zilele Porților Deschise”, care a avut ca temă mottoul Zilei Mondiale a Tineretului de la Lisabona: „Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă” (Lc 1,39). La acest eveniment au participat 26 de tineri, 19 dintre ei seminariști la Seminarul Liceal „Sfântul Iosif” din Bacău și 7 tineri din diferite comunități, care au dorit să facă un discernământ vocațional și care au dorit să cunoască mai multe despre formarea în Seminarul Mare.