Sesiunea de vară pentru admiterea la Seminarul diecezan Sf. Iosif din Iaşi

Pe 13 iulie a avut loc la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași prima sesiune de admitere la Seminar. În această zi, începând cu ora 10:00, fiecare din cei nouă candidați, a avut un colocviu vocațional în fața Mons. Benone Farcaș, rectorul Seminarului și a părinților formatori, pr. Ionuț-Eremia Imbrișcă și pr. Iulian Gabriel Robu. Domnul să-i primească pe noii candidați și să-i însoțească pas cu pas pe drumul formării lor.

Câteva impresii ale unora dintre participanţi:

- „Sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru posibilitatea de a mă înscrie in seminar” (Ciasăr Claudiu)

- „Pentru mine aceasta zi a fost un pas in drumul discernământului vocațional început la seminarul mic din Bacău” (Ionut Robu Irinel)

Hirotonirea a zece noi preoţi

În Catedrala Romano-Catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi, 10 tineri au fost hirotoniţi întru Preoţie prin impunerea mâinilor PS Iosif Păuleţ, joi, 24 iunie 2021, în sărbătoarea Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, la Liturghia de la ora 11.00. Celebrarea a putut fi urmărită prin serviciul de transmisiuni al ERCIS Media, şi la ERCIS FM, anticipată de o ediţie specială care a început la ora 9.00.

O zi pe tărâmul Hușilor

Înainte de sesiunea de vară, în ziua de 29 mai 2021, seminariștii institutului împreună cu părinții formatori și spirituali au avut parte de o ieșire, în care s-au vizitat mai multe biserici din dieceză. Ziua  a început cu vizitarea bisericii Fericitul Ieremia din Tomești,prezentată foarte frumos  de  părintele  paroh Iosif Tiba.  Apoi,   la  Huși, parohia   Sfântul Anton s-a celebrat sfânta liturghie, împreună cu comunitatea parohială. După-amiază, vizita a continuat în parohia Huși-Corni, care are  o  biserică  foarte frumoasă închinată Fecioarei Maria. Un moment aparte a fost vizitarea unei crame, unde ghizii ne-au oferit posibilitatea cunoaște câte ceva despre degustarea vinurilor.   Ziua   s-a   încheiat   prin   vizitarea   bisericii   Sfinții   Petru   și   Paul   din Răducăneni, unde ne-am rugat Fecioarei Maria litania bavareză, mulțumindu-i Domnului pentru această zi.

Oră de rugăciune pentru clerul diecezan

Cristos a înviat! Astăzi comunitatea noastră seminarială a avut prilejul de a fi gazda momentului de rugăciune lunară a preoților care își desfășoară activitatea pastorală în Iași. Le mulțumim pentru disponibilitatea de care au dat dovadă și îi însoțim cu rugăciunile noastre. Totodată, în cadrul acestui eveniment de rugăciune au fost prezenți și preoții care au fost hirotoniți în anul 2019 și 2020 pentru a primi diplomele de bacalaureat în teologie din partea Universității din Lateran, la care este afiliat seminarul nostru. Îi felicităm și le urăm succes în misiunea pastorală pe care o au de desfășurat.