LECTIO DIVINA – 1 ADVENT Vegheaţi! (Mt 24,37-44)

I. Invocă-l pe Duhul Sfânt:

 

Doamne, fă te rugăm, ca mergând cu pasul liber să ne mișcăm din zorii zilei până la apusul soarelui în prezența ta.

Noi suntem fii tăi liberi. De ce să ne preocupăm de bogățiile, de gloria și puterea celor mari? În compania ta, chiar dacă avem sau pierdem pâinea și aurul, inimile noastre rămân statornice și senine.

Cristos, Regele Universului : Matei 25,31-46

  1. Invocă-l pe Duhul Sfânt

Doamne, Părinte ceresc, care l-ai trimis pe Fiul tău pentru a ne face părtaşi de preoţia sa regească, revarsă asupra noastră lumina Duhului Sfânt pentru ca să înţelegem că a sluji înseamnă a domni, şi că dăruindu-ne viaţa fraţilor dăm mărturie despre Cristos, primul născut dintre cei morţi şi regele regilor. El care vieţuieşte şi domenşte în toţi vecii vecilor. Amin.

 

II.  Lectio:  Citeşte cu atenţie Cuvântul lui Dumnezeu – Matei 25,31-46

Duminica a XXXII-a A

«Iată, vine mirele, ieşiţi-i în întâmpinare!» (Mt 25,1-13)                                 

    Invocă-l pe Duhului Sfânt

 

Dumnezeule, Tată al luminii, trimite acum asupra noastră Duhul tău Preasfânt pentru ca să putem întâlni în acest Cuvânt care vine de la Tine, pe Maestrul şi Domnul nostru Isus Cristos, pentru ca să îl cunoaştem mai bine şi să îl iubim mai mult. Amin.

 

TOȚI SFINȚII – „A”

Bucurați-vă și veseliți-vă... (Mt 5,1-12)

I. Invocă-l pe Duhul Sfânt: 
„Trimite, Doamne, Duhul tău Sfânt în sufletele noastre şi fă-ne să înţelegem Scripturile inspirate de El; ajută-ne să le interpretăm cu vrednicie pentru ca toţi să aibă profit. Vorbeşte Tu minţilor tuturor şi dispune inimile pentru credinţă. Amin”.