Evenimente recente

Prima sesiune de admitere

Sâmbătă, 20 iulie 2019, a avut loc prima sesiune de admitere la Seminarul „Sf. Iosif” din Iași. Începând cu ora 9.00 dimineața cei șase candidați care au răspuns afirmativ chemării Domnului au avut parte de un colocviu vocațional în fața părinților formatori din seminar: Mons. Benone Farcaș (Rectorul Seminarului), pr. Eduard Soare (Vicerector), pr. Ciprian Bejan Piser, pr. Pius Iancu și pr. Nicu Butacu.

În continuare vor avea de susținut examenul de admitere pe data de 22 iulie, urmând să intre în rândul seminariștilor.

Îi mulțumim Domnului pentru noii secerători ce i-a chemat în secerișul său.

Ciprian Fechetă

Hirotonirea întru Sfânta Preoție

Luni, 24 iunie 2019, în sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul, în catedrala „Sfânta Fecioară Maria Regină” din Iași au fost hirotoniți 19 părinți diaconi întru Sfânta Preoție. Dintre aceștia, șapte vin din rândul seminariștilor Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași: Baciu Richardo Dominic, Balint Gabriel, Cocianga Gabriel Iulian, Farcaș Cătălin, Gabor Paul Alexandru, Gașpar Emil Daniel și Vârgă Eronim (care a urmat pașii de formare în Dieceza de Limburg).

Procesiunea cu Preasfântul Sacrament pe străzile Iașiului

Duminică, 23 iunie 2019, la catedrala romano-catolică „Sfânta Fecioară Maria Regină” din Iași s-a celebrat Sfânta Liturghie în cinstea Trupului și Sângelui Domnului, urmată de procesiunea cu Sfânta Euharistie pe străzile Iașiului. La acest eveniment au participat episcopii Petru Gherghel și Aurel Percă, primarul Iașiului Mihai Chirica, clerul ieșean și un mare număr de credincioși.

Profesiunea, jurământul și declarația candidaților la Sfânta Preoție

Sâmbătă, 22 iunie 2019, la ora 18.30, în capela Seminarului „Sf. Iosif” din Iași, șapte părinți diaconi care urmează să primească luni, 24 iunie, hirotonirea întru Sfânta Preoție, au depus în fața altarului lui Cristos, avându-l ca martor pe PS Aurel Percă, Episcopul Auxiliar de Iași, profesiunea de credință, jurământul de fidelitate și declarația angajării de a observa obligațiile ce derivă din oficiul sacru ce urmează să-l primească.

Admiterea la seminar

Razele soarelui ce devin din ce în ce mai arzătoare pe măsură ce intrăm tot mai adânc în miezul verii ne fac tot mai atenți la sfârșitul anului academic ce stă să se încheie, însă ne aduce aminte și că dincolo de vacanța de vară ne așteptă un nou an rodnic. Și la fel cum florile ce se ofilesc nu conțin doar petale ofilite, ci și semințele noilor flori ce vor înflori în urma lor, la fel și sfârșitul de an academic nu așteptă doar să vadă încheierea studiilor studenților, ci și semințele roditoare ce zac în noi candidați.