Evenimente recente

Cursuri de formare permanentă pentru preoţi - 2019

     În perioada 10-12 septembrie 2019 a avut loc la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iaşi întâlnirea primei serii de preoţi din Dieceza de Iaşi pentru cursurile de formare permanentă, care anul acesta a avut ca temă "Bunurile bisericeşti şi administrarea lor". A participat la conferinţe şi a moderat dezbaterile E.S. Mons. Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iaşi. Au fost prezenţi aproximativ 90 de preoţi.

Înscrierea la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iaşi

      Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași, îi așteaptă şi în sesiunea de admitere din luna septembrie pe toți tinerii care se simt chemați de Dumnezeu pentru a-l sluji ca preoți în mijlocul poporului său.

     Admiterea în cadrul Seminarului Mare în sesiunea din septembrie se va desfășura după următorul program:

Prima sesiune de admitere

Sâmbătă, 20 iulie 2019, a avut loc prima sesiune de admitere la Seminarul „Sf. Iosif” din Iași. Începând cu ora 9.00 dimineața cei șase candidați care au răspuns afirmativ chemării Domnului au avut parte de un colocviu vocațional în fața părinților formatori din seminar: Mons. Benone Farcaș (Rectorul Seminarului), pr. Eduard Soare (Vicerector), pr. Ciprian Bejan Piser, pr. Pius Iancu și pr. Nicu Butacu.

În continuare vor avea de susținut examenul de admitere pe data de 22 iulie, urmând să intre în rândul seminariștilor.

Îi mulțumim Domnului pentru noii secerători ce i-a chemat în secerișul său.

Ciprian Fechetă

Hirotonirea întru Sfânta Preoție

Luni, 24 iunie 2019, în sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul, în catedrala „Sfânta Fecioară Maria Regină” din Iași au fost hirotoniți 19 părinți diaconi întru Sfânta Preoție. Dintre aceștia, șapte vin din rândul seminariștilor Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași: Baciu Richardo Dominic, Balint Gabriel, Cocianga Gabriel Iulian, Farcaș Cătălin, Gabor Paul Alexandru, Gașpar Emil Daniel și Vârgă Eronim (care a urmat pașii de formare în Dieceza de Limburg).

Procesiunea cu Preasfântul Sacrament pe străzile Iașiului

Duminică, 23 iunie 2019, la catedrala romano-catolică „Sfânta Fecioară Maria Regină” din Iași s-a celebrat Sfânta Liturghie în cinstea Trupului și Sângelui Domnului, urmată de procesiunea cu Sfânta Euharistie pe străzile Iașiului. La acest eveniment au participat episcopii Petru Gherghel și Aurel Percă, primarul Iașiului Mihai Chirica, clerul ieșean și un mare număr de credincioși.