DUMINICA FLORIILOR

 I. INVOCĂ-l pe Duhul Sfânt:

Dumnezeule atotputernic şi veşnic, Tu ai dat neamului omenesc un exemplu de umilinţă în Mântuitorul nostru, care s-a făcut om şi a îndurat moartea pe cruce: dă-ne harul să învăţăm a-l urma întru răbdare şi astfel să ne învrednicim a fi părtaşi de învierea sa.

 

II. CITEȘTE Cuvântul lui Dumnezeu: ce spune TEXTUL?

După două zile urma Paştele; arhiereii şi cărturarii căutau să-i întindă o cursă ca să-l poată aresta şi condamna la moarte, dar îşi ziceau: „Nu în zi de sărbătoare, ca nu cumva să se facă tulburare în popor”.

Duminica a III-a din Postul Mare (B)

Dărâmaţi acest templu şi în trei zile îl voi ridica! (In 2,13-25)

I. INVOCĂ-l pe Duhul Sfânt:

Vino, Duhule Sfânt, şi deschide-mi urechea pentru a asculta Cuvântul.

Vino, Duhule Sfânt, şi impulsionează-mă să trăiesc Cuvântul.

Vino, Duhule Sfânt, în acest drum de pregătire pentru Paşti, pentru ca împreună cu ceilalți să pot crede şi anunţa Vestea cea Bună. Amin.

 

Duminica a II-a din Postul Mare (Mc 9,2-10)

Invocă-l pe Duhului Sfânt

 

Dumnezeule, Tată al luminii, trimite acum asupra noastră Duhul tău Preasfânt pentru ca să putem întâlni în acest Cuvânt care vine de la Tine, pe Maestrul şi Domnul nostru Isus Cristos, pentru ca să îl cunoaştem mai bine şi să îl iubim mai mult. Creează în noi tăcerea necesară pentru a-ți asculta glasul în creație și în Scriptură, în evenimente și în persoane, mai ales în cei săraci și suferinzi. Ajută-ne să ne lăsăm luminați de Cuvântul tău pentru a lăsa ca lumina Taborului să intre și în viețile noastre. Prin Cristos Domnul nostru.

 

DUMINICA I din Postul Mare

Lectio Divina – Duminica I din Postul Mare – „B”

Ispitirile lui Isus (Mc 1,12-15)

I. INVOCĂ-l pe Duhul Sfânt:

Lectio Divina – Duminica a VI-a

„Vreau, curăță-te” (Mc 1,40-45)

Invocă-l pe Duhul Sfânt

Vino, Duhule Sfânt, luminează mintea mea, deschide inima mea, ia mâinile mele, pentru ca să înţeleg mesajul Cuvântului, pentru ca să simt profunzimea iubirii divine, pentru ca să merg deschizând mâinile mele spre cei care au nevoie de milostivire şi iubire. Amin.

 

  1. Lectio:

 

·  Citeşte cu atenţie Cuvântul lui Dumnezeu – Marcu 1, 40-45: