Vizita Cardinalului Luis Francisco Ladaria Ferrer, SJ

Joi, 4 aprilie 2019, la o zi după ce i-a fost decernat titlul Doctor Honoris Causa de către Universitatea „A.I. Cuza” din Iași, Cardinalul Luis Francesco Ladaria Ferrer, SJ, Prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței și președinte al Comisiei Pontificale Ecclesia Dei și al Comisiei Pontificale Biblice din Vatican, a vizitat comunitatea seminarului împreună cu PS Petru Gherghel (Episcop de Iași), PS Aurel Percă (Episcop Auxiliar de Iași), PS Miguel Maury Buendia (Nunțiu Apostolic) și Mons. John Kennedy (Directorul Biroului Disciplinar al Congregației pentru Doctrina Credinței).

La ora 08.00 a celebrat în capela seminarului Sfânta Liturghie în mijlocul comunității, părinți formatori și profesori, seminariști și surori. În cadrul acestei liturghii a oferit un cuvânt de învățătură despre mărturia pe care o dă Tatăl despre Fiul său, mărturie contrapusă idolilor de atunci, dar și idolilor de astăzi: puterea, senzualitatea, banii… În fața acestei mărturii trebuie să ne deschidem inima spre a o primi și spre a deveni noi înșine mărturisitori ai lui Cristos.

Excelența Sa a avut apoi o întâlnire la ora 09.30 cu preoții și o întâlnire cu seminariștii la ora 10.00 în Aula Magna. Pentru seminariști a avut vorbe de încurajare pentru parcursul lor de formare în seminar. A îndemnat la o atentă preocupare față de formarea spirituală, umană și intelectuală. De asemenea a cerut ca timpul petrecut în seminar să fie un timp de bucurie, de seninătate, pentru că numai astfel poate fi trăită cu adevărat vocația. În acest sens ne-a oferit exemplul propriei sale vocații. Același mesaj, alături de informații cu privire la activitatea Congregației pentru Doctrina Credinței, ni l-a oferit și Mons. John Kennedy.

Ciprian Fechetă