Invitație la Zilele Porţilor Deschise la Seminarul Mare din Iași (8-10 martie 2024)

În perioada 8-10 martie 2024, Seminarul Mare Diecezan din Iaşi organizează Zilele Porţilor Deschise, eveniment în timpul căruia tinerii de clasa a XI-a și a XII-a, precum şi cei care au absolvit deja liceul vor avea posibilitatea să trăiască o profundă experienţă vocaţională. Tema acestor zile va fi: Plini de bucurie în speranță” (Rom 12,12). Acesta este și mottoul ales de papa Francisc pentru  Ziua Mondială a Tineretului din luna noiembrie 2023 prin care îi învită pe tineri să trăiască cu entuziasm propria vocație: „Voi, tinerii, sunteți speranța plină de bucurie a unei Biserici și a unei omeniri mereu pe cale. Aș vrea să vă iau de mână și să parcurg împreună cu voi calea speranței. Aș vrea să vorbesc cu voi de bucuriile și speranțele noastre, dar și de tristețile și angoasa din inimile noastre și din omenirea care suferă (cf. Gaudium et spes 1)”.

Tinerii care doresc să facă un discernământ al propriei vocaţii şi vor să cunoască mai multe despre formarea în Seminarul Mare Diecezan din Iaşi sunt invitaţi să participe la aceste Zile ale Porţilor Deschise. Din program vor face parte întâlniri cu seminariştii, cu părintele rector, cu părinţii spirituali şi formatori, momente de destindere și recreație, participarea la rugăciunea în comun, prezentarea Seminarului şi a capelei, vizitarea Iaşiului şi altele.

Mulţumim preoților formatori de la Seminarul liceal din Bacău, preoților parohi și vicari precum și comunităţilor parohiale pentru sprijinul acordat vocaţiilor la sfânta Preoţie. Vă rugăm să răspândiți acest anunţ despre Zilele Seminarului în comunitate şi să-i încurajați pe tineri să facă o astfel de experienţă. Pot participa tineri (băieţi) catolici cu vârsta cuprinsă între 17 şi 30 de ani.

Sosirea la seminar va fi vineri, 8 martie, în jurul orei 17.00. Participanţii vor beneficia de cazare şi masă la Seminar. Programul se încheie duminică, 10 martie, după-amiază.

Pentru o bună organizare a acestui moment, persoanele care doresc să participe sunt rugate să-şi anunţe prezenţa sunând la numărul de telefon al pr. Gabriel-Iulian Robu (0754.299.547) sau al pr. Cristian Bîrnat (0742.545.218) sau trimiţând un email pe adresa secretar@itrc.ro până la data de 6 martie 2024.

Cu încredere în lucrarea lui Isus, Bunul Păstor, care îşi cheamă din fiecare generaţie martori ai bunătăţii sale, îi aşteptăm pe tineri la Zilele Seminarului.

        

In Christo,

Pr. Ştefan Lupu,

rector